Q1. How are the Chinese people? How are they different culturally?

Ans: Chinese people are very well behaved and provide best of hospitality to all foreigners, however they are different culturally with the rest of the world but good human beings.

Q2. Why it is heard that Chinese businessman cheat people by sending inferior goods then what they show in their sample?

Ans: They are as good as other traders of the world there could be exceptions if one deals just on the internet without confirming the identity of superfluous and cheat agents

Q3. It is true that Chinese people don’t understand any other language then Chinese? Then how could one communicate?

Ans: No. Chinese people understand a bit of English and the English speaking population in increasing in China at a very rapid pace.

Q4. What is the condition of weather and climate in China?

Ans: China is a very big country and has a varied climatic conditions spread over different regions of China. However the weather of big trade cities near Hongkong, Shanghai, Beijing, and Yunan, has the similar weather as we have in the northern parts of India.

Q5. What is the currency Chinese and what is its value in Indian Rupees?

Ans: The Chinese currency is called RMB or YUAN.

Q6. How can we go to China? Plz tell about the flights and flying time etc?

Ans: For traveling to China one needs an entry visa which can be readily procured from Chinese embassy. Generally an invitation letter from any Chinese company supplier is required for getting the visa at a very nominal cost.

Q7. What is the general price index of different services like lodging and boarding, traveling and local conveyance etc?

Ans: Lodging and Boarding are very nominal and cheap in comparison to other elite cities of the world.

Q8. How is law and order position of the country?

Ans: China is comparatively very peaceful and law and order position is normal. The people are safe and there are very less crimes.

Q9. What is the business hours and business days in China?

Ans: The business established including markets opens at 9am and closes around 6pm. All business established work 7days in a week, except banks and Chinese Government offices which are closed on Sundays.